Είστε εδώ: 
 

Νέα

Επιστροφή στην λίστα με τα Νέα

Την 12η Ιουνίου  2017 (ώρα Ελλάδος 15:28 ) σημειώθηκε στη περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους Μw6.3. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Δικτύου Σεισμογράφων πρόκειται για επιφανειακό σεισμό με το επίκεντρο του να εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο στις Ν-ΝΑ ακτές της Λέσβου. Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε όλο το Βόρειο Αιγαίο, τη Θράκη και την Α. Μακεδονία. Οι βλάβες στο δομημένο περιβάλλον στη Λέσβο ήταν περιορισμένες εκτός από τη περιοχή της Βρίσας – Πλωμαρίου. Η πλησιέστερη θέση καταγραφής ήταν στη Μυτιλήνη (R 35km) και η τιμή της μέγιστης οριζόντιας εδαφικής επιτάχυνσης ήταν 69 cm/sec2.

Από τον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάστε την προκαταρκτική έκθεση για τον σεισμό και εδώ μπορείτε να βρείτε τον αυτόματα παραγόμενο χάρτη κατανομής της σεισμικής έντασης και της επιτάχυνσης.

Η καταγραφή του επιταχυνσιογράφου στην Μυτιλήνη είναι διαθέσιμη εδώ.

Η αναφορά στη χρήση του περιεχομένου αυτής της  έκθεσης είναι η εξής: ΙΤΣΑΚ (2017): Σεισμός Λέσβου Μw6.3 της 12/06/2017 – Προκαταρκτική Έκθεση. Μονάδα Έρευνας ΙΤΣΑΚ, Θεσσαλονίκη.


 

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο:

Προκαταρκτική έκθεση για τον σεισμό της Λέσβου της 12ης Ιουνίου 2017 μεγέθους Μ6.3

Συγγραφέας: Ερευνητικό Προσωπικό ΙΤΣΑΚ

Άλλες πληροφορίες: Η αναφορά στη χρήση του περιεχομένου αυτής της έκθεσης είναι η εξής : "ΙΤΣΑΚ (2017): Σεισμός Λέσβου Μw6.3 της 12/06/2017 – Προκαταρκτική Έκθεση. Μονάδα Έρευνας ΙΤΣΑΚ, Θεσσαλονίκη"