Είστε εδώ: 
 

Νέα

Επιστροφή στην λίστα με τα Νέα

Από το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης βραβεύθηκε ο ερευνητής του ΙΤΣΑΚ Θωμάς Σαλονικιός, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, για τις επιδόσεις των φοιτητών που καθοδήγησε κατά την Πρακτική τους Άσκηση το καλοκαίρι του 2017.

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του ΑΠΘ, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Απολογιστική Εκδήλωση Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΠΘ, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18:00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το απολογιστικό έργο του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Επίσης, βραβεύθηκαν οι Φοιτητές/τριες και οι Επόπτες των Φορέων Υποδοχής με τις Καλύτερες Πρακτικές Ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Η επιλογή των Φοιτητών/τριών και των Εποπτών πραγματοποιήθηκε από τους Επιστημονικά Υπευθύνους των Τμημάτων σε συνεργασία με τους Επόπτες Μέλη ΔΕΠ, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, με βάση τις αξιολογήσεις του Προγράμματος.

Το πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση Φοιτητών ΑΠΘ» στοχεύει στην ουσιαστική επαφή των φοιτητών με τους εν δυνάμει χώρους απασχόλησης, στην ενημέρωσή τους για τις τάσεις της αγοράς και τις δεξιότητες που απαιτούνται, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των πτυχιούχων, στη διοχέτευση στην αγορά εργασίας πτυχιούχων με επαγγελματική πείρα, καθώς και στη δημιουργία ενός σταθερού δεσμού μεταξύ του Πανεπιστημίου και του φοιτητικού δυναμικού με την αγορά εργασίας.

Οι Φοιτητές/τριες ασκούνται για διάστημα από 1 έως 3 μήνες ανάλογα με το Τμήμα, σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Το Πρόγραμμα αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την αμοιβή των Φοιτητών και την ασφάλισή τους.

Το Πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση Φοιτητών ΑΠΘ» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014 – 2020».