Είστε εδώ: 
 

Νέα

Επιστροφή στην λίστα με τα Νέα

Το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (ΙΤΣΑΚ) διοργανώνει
τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011 και ώρα 10:30π.μ.
στις εγκαταστάσεις του στο κτιριακό συγκρότημα COSMOS OFFICES,

ειδική εκδήλωση παρουσίασης της τελικής φάσης εγκατάστασης και λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Επιταχυνσιογράφων και των προοπτικών ανάπτυξης που δημιουργούνται στους τομείς της Τεχνικής Σεισμολογίας, Εδαφοδυναμικής και της Αντισεισμικής Μηχανικής. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ιωάννης Μαγκριώτης.

Το ΙΤΣΑΚ, το οποίο δραστηριοποιείται στην παραγωγή εφαρμοσμένης έρευνας, στην τεκμηρίωση και στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας – τεχνολογίας στο χώρο της Αντισεισμικής Μηχανικής και της Τεχνικής Σεισμολογίας, μαζί με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έχουν αναλάβει από κοινού, με χρηματοδότηση από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), την αναβάθμιση/επέκταση, τη συντήρηση και απρόσκοπτη λειτουργία ενός Ενιαίου Εθνικού Δικτύου Επιταχυνσιογράφων (ΕΔΕ) συμβάλλοντας ενεργά στην προσπάθεια που καταβάλλεται για τη μείωση του σεισμικού κινδύνου. Στόχος του ΕΔΕ είναι η κάλυψη όλου του Ελληνικού χώρου με υψηλής τεχνολογίας όργανα καταγραφής της σεισμικής κίνησης (επιταχυνσιογράφους), οι καταγραφές των οποίων θα διατίθενται ελεύθερα σε κάθε ενδιαφερόμενο χρήστη (πολιτεία, ερευνητική, επιστημονική και τεχνική κοινότητα) για την αξιοποίηση τους.

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και τις διαρκώς αυξανόμενες ερευνητικές ανάγκες, η χρήση των πληροφοριών που αποκτώνται από τα επιταχυνσιογραφήματα επεκτάθηκε σε ευρύ φάσμα εφαρμογών με απώτερο στόχο τη συστηματική και αναλυτική καταγραφή της σεισμικής δόνησης. Η εξαιρετική σημασία των καταγραφών επιταχυνσιογράφων για το ρεαλιστικό αντισεισμικό σχεδιασμό του δομημένου περιβάλλοντος μιας περιοχής είναι πλέον αναμφισβήτητη, ενώ αποκτά και μια έντονη επικαιρότητα λόγω των ιδιαίτερα καταστροφικών σεισμών (με εξαιρετικά υψηλές τιμές επιταχύνσεων) που έπληξαν πρόσφατες χώρες όπως η Ιαπωνία και η Νέα Ζηλανδία. Από τη μελέτη και την επεξεργασία των δεδομένων που θα προκύψουν από τη συστηματική και αναλυτική καταγραφή θα βγουν πολύτιμα συμπεράσματα, τα οποία με τη σειρά τους θα συμβάλουν στην περαιτέρω αντισεισμική θωράκιση της Χώρας.


Κατεβάστε τις παρουσιάσεις της εκδήλωσης:

- Παρουσίαση Δρ. Νίκου Θεοδουλίδη, επιστημονικού υπεύθυνου του έργου επέκτασης του Εθνικού Δικτύου Επιταχυνσιογράφων (18ΜΒ, .pps) *

- Παρουσίαση Δρ. Χρήστου Καρακώστα, προϊστάμενου Διεύθυνσης Αντισεισμικών Κατασκευών (44MB, .pps) *

- Δείτε το βίντεο ενοργάνωσης σταθμού Θάσου (30ΜΒ, .wmv)** παρακάτω ή στο Vimeo.

* Για να δείτε τις παρουσιάσεις θα χρειαστεί να έχετε εγκατεστημένο το MS Office Power Point 2003 ή νεότερο ή να χρησιμοποιήσετε τον MS PowerPoint Viewer που διατίθεται δωρεάν (26MB)

** Για να δείτε το βίντεο θα χρειαστεί να έχετε εγκατεστημένο κάποιον video player όπως τοv Microsoft Media Player ή τον VLC Media Player.


 

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο:

Πρόσκληση και Πρόγραμμα της Εκδήλωσης

Άλλες πληροφορίες: Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την Γραμματεία του ΙΤΣΑΚ στο secretariat [AT] itsak.gr