Είστε εδώ: 
 

Νέα

Επιστροφή στην λίστα με τα Νέα

Ερευνητική Ομάδα του ΟΑΣΠ-ΙΤΣΑΚ συμμετείχε στην Έκθεση Καινοτομίας Greek Innovation Expo 2013 (GIE2013) που έλαβε χώρα στον εκθεσιακό χώρο HELEXPO από 16-19 Μαΐου στην Αθήνα, παρουσιάζοντας έναν επιταχυνσιογράφο χαμηλού κόστους ( "SeismoBug" ) που σχεδιάσθηκε και κατασκευάσθηκε εξ' ολοκλήρου στη Διεύθυνση Έρευνας του ΟΑΣΠ-ΙΤΣΑΚ στη Θεσσαλονίκη.

Η παρουσία κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχής τόσο από το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τους επισκέπτες της Έκθεσης, όσο και από το ότι η συμμετοχή του ΟΑΣΠ-ΙΤΣΑΚ ήταν η μία από τις δύο από το σύνολο των εκθετών στις οποίες αναφέρθηκε αναλυτικά ο γνωστός διαδικτυακός τόπος News247 και η οποία αναπαράχθηκε από το blog "Technical News from Greece"

Παράλληλα υπήρξε αναφορά της συμμετοχής σε αφιέρωμα της εφημερίδας Τύπος της Κυριακής για την έκθεση GIE2013.

Η ερευνητική προσπάθεια χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (Δράση : «Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων Ερευνητών/ -τριών» - ΕΣΠΑ) χωρίς καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού και υλοποιείται από τον μεταδιδάκτορα ερευνητή κ. Βασίλη Παπανικολάου, Δρ. Πολιτικό Μηχανικό με την επιστημονική επίβλεψη του κ. Χρήστου Καρακώστα, Δρ. Πολιτικού Μηχανικού, Διευθυντή Ερευνών ΟΑΣΠ-ΙΤΣΑΚ.

Μία σύντομη περιγραφή των στόχων του ερευνητικού έργου μπορείτε να βρείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο καθώς και στο poster του έργου.

Φωτογραφίες από τη συμμετοχή του ΟΑΣΠ - ΙΤΣΑΚ στην GIE2013 και τη συσκευή που κατασκευάσθηκε.

 

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο:

SeismoBug - Αυτόνομος επιταχυνσιογράφος χαμηλού κόστους

Άλλες πληροφορίες: PDF Document