Είστε εδώ: 
 

Νέα

Επιστροφή στην λίστα με τα Νέα

Με αφορμή τον αγιασμό για την έναρξη των εργασιών κατασκευής των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του ΟΑΣΠ - ΙΤΣΑΚ στην περιοχή Ελαιώνες της Πυλαίας Θεσσαλονίκης, στον οποίο παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Γιάννης Μαγκριώτης, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΥ) εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

O Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, επισκέφτηκε σήμερα το εργοτάξιο ανέγερσης των νέων ιδιόκτητων κτιριακών εγκαταστάσεων του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (ΙΤΣΑΚ), στην περιοχή Ελαιώνες της Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

Στην επίσκεψη αυτή παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητές κ. Κ. Στυλιανίδης και κ. Ε. Λέκκας, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Μετά την τελετή, ο Υφυπουργός στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Διοικήσεις του ΙΤΣΑΚ και του ΟΑΣΠ, τα στελέχη τους, όπως και τα στελέχη της Περιφέρειας και του Υπουργείου για την πολύ στενή συνεργασία που είχαμε και φτάσαμε σε αυτήν την πολύ καλή ημέρα.

........................................................................

Το έργο της κατασκευής των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του ΙΤΣΑΚ και του ΟΑΣΠ είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 € και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από Ευρωπαϊκούς πόρους (ΕΣΠΑ - επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013).

Το ΙΤΣΑΚ αποτελεί το μοναδικό Ερευνητικό Κέντρο στον Ελλαδικό χώρο που δραστηριοποιείται στο σύνθετο επιστημονικό και αναπτυξιακό αντικείμενο της εφαρμοσμένης Αντισεισμικής έρευνας. Έχει πολυκλαδικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει υψηλού επιστημονικού επιπέδου σεισμολόγους, γεωφυσικούς και πολιτικούς μηχανικούς ειδικευμένους στη Γεωτεχνική Σεισμική Μηχανική και στην Αντισεισμική Τεχνολογία των Κατασκευών. Έχει αποδείξει ότι εφαρμόζει τα παραγόμενα από την έρευνα αποτελέσματα προς όφελος του επιστημονικού και τεχνικού κόσμου στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.

Το ΙΤΣΑΚ μετά τη συγχώνευσή του με τον ΟΑΣΠ , διατηρώντας όμως τον ερευνητικό χαρακτήρα του και την έδρα του στη Θεσσαλονίκη μπορεί να συμβάλει ενεργά στη νέα διοικητική δομή της χώρας με σαφή επιτελικό ρόλο και έργο για θέματα αντιμετώπισης πολλαπλών φυσικών κινδύνων και καταστροφών. Μπορεί να υποστηρίξει το Δημόσιο σε θέματα αντισεισμικής προστασίας, σε μεγάλα έργα συμβάσεων παραχώρησης, σε θέματα διαιτησίας τεχνικών διαφορών που θα εξοικονομήσουν για το Δημόσιο πολλά εκατομμύρια ευρώ».

Οι ιδιόκτητες αυτές εγκαταστάσεις θα συμβάλουν στην ανάπτυξη ερευνητικών συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο, στην εκτέλεση από το ΙΤΣΑΚ ειδικών σεμιναρίων, καθώς και στην υποδοχή εξωτερικών ερευνητών για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα. Οι δραστηριότητες αυτές είναι σήμερα περιορισμένες λόγω μη ύπαρξης κατάλληλων χώρων. Στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις, όπου προβλέπεται να λειτουργήσει ειδικός εργαστηριακός εξοπλισμός θα διεξάγεται εξειδικευμένη ερευνητική δραστηριότητα στους Τομείς των Αντισεισμικών Κατασκευών, Εδαφοδυναμικής και Τεχνικής Σεισμολογίας.»

 

Δείτε ολόκληρο το δελτίο τύπου στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

 

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο:

Δελτίο τύπου ΥΠΟΜΕΔΥ 28-11-2011