Είστε εδώ: 
 

Νέα

Επιστροφή στην λίστα με τα Νέα

ΣΕΜΙΝΑΡΙO:
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕ ΣΥΝΘΕΤΑ ΥΛΙΚΑ

ΑIΘΟΥΣΑ ΚΤΙΡΙΟΥ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Α.Π.Θ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 / 01 / 2009

Το σεμινάριο αναφέρεται στη χρήση των σύνθετων υλικών, και συγκεκριμένα των ινοπλισμένων πολυμερών (FRP) και των χαλυβδοϋφασμάτων (SRP) στην ενίσχυση δομικών στοιχείων και κατασκευών από Οπλισμένο Σκυρόδεμα. Διοργανώνεται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος “Πειραματική διερεύνηση της συμπεριφοράς δοκών υφισταμένων κατασκευών από Οπλισμένο Σκυρόδεμα ενισχυμένων με σύνθετα υλικά και χαλυβδοϋφάσματα”  το οποίο χρηματοδοτείται από την ΓΓΕΤ (ΠΕΝΕΔ 2003) και από την εταιρεία Sika – Hellas και εκπονείται με την συνεργασία Α.Π.Θ. και Ι.Τ.Σ.Α.Κ.
Παρουσιάζονται συγκριτικές πειραματικές δοκιμές και έλεγχοι για την διακρίβωση της αποτελεσματικότητας των ινοπλισμένων πολυμερών στην επισκευή και ενίσχυση τοιχωμάτων, δοκών και υποστυλωμάτων από Οπλισμένο Σκυρόδεμα. Επίσης παρουσιάζονται και ελέγχονται οι κυριότερες σχέσεις της διεθνούς βιβλιογραφίας για τον υπολογισμό της αντοχής ενίσχυσης και προτείνονται οι καταλληλότερες από αυτές.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο αυτό είναι ελεύθερη για τους Μηχανικούς και τους Φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν.