Είστε εδώ: 
 

Νέα

Επιστροφή στην λίστα με τα Νέα

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 12:00, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση για τα αναμενόμενα αποτελέσματα του Έργου  «REDACt - Rapid Earthquake Damage Assessment Consortium» με προσκεκλημένους τελικούς εθνικούς χρήστες. Η παρουσίαση των αναμενόμενων αποτελεσμάτων θα γίνει από τη Steering Committee του Έργου.

Στην συνάντηση θα συμμετέχουν:

  • Εκπρόσωποι πολιτικής προστασίας των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
  • Εκπρόπωποι πολτικής προστασίας των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πυλαίας-Χορτιάτη, Σερρών και Ξάνθης
  • Ο Αντιπεριφεριάρχης Υποδομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
  • Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ-Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας και εκπρόσωπος του ΤΕΕ Θράκης
  • Ο Διεθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Περιφερειακής Εκπαίδευσης

Το Έργο REDACt, έχει ως στόχους την ανάπτυξη συστήματος ταχείας εκτίμησης βλαβών από σεισμό τόσο σε σχεδόν πραγματικό χρόνο όσο και μέσω δημιουργίας σεναρίων καθώς και η υποστήριξη δράσεων διάχυσης/ενημέρωσης Υπηρεσιών και Κοινού μέσω εφαρμογής smartphone και εκπαιδευτικού κόμβου. Απώτερος στόχος, η βελτίωση της αποτελεσματικότητας δράσεων πρόληψης και απόκρισης σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών εξαιτίας σεισμού και η ενίσχυση της ανθεκτικότητας του κοινωνικο-οικονομικού ιστού (resilience).

Εταίροι του Έργου είναι το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ. ΠΑ. Ε.) ως επικεφαλής Εταίρος, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Gebse Technical University (Turkey), το Ovidius University of Constanta (Romania) και το Institute of Geology & Seismology (Moldova).

Περισσότερα για το έργο.

 

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο:

Ενημερωτικό φυλλάδιο του Έργου REDACt