Είστε εδώ: 
 

Νέα

Επιστροφή στην λίστα με τα Νέα

-->

Πόσο έτοιμη είναι η Θεσσαλονίκη για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού; Έχουμε πάρει τα αναγκαία μέτρα; Αντέχουν τα κτίρια μας μια νέα ισχυρή δόνηση; Τι έγινε και τι θα έπρεπε να έχει γίνει;

Με την αφορμή της συμπλήρωσης 35 χρόνων από το μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης του 1978, η παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης οργανώνει την τρίτη κατά σειρά Επιστημονική Ημερίδα, με θέμα: «Ο σεισμός και η αντισεισμική θωράκιση της Θεσσαλονίκης. Από το φαινόμενο στην πρόληψη και την προστασία».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην

αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Θεσσαλονίκης,

την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013,στις 7 το απόγευμα.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ομότιμος καθηγητής γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαζάχος. Εισηγητές θα είναι ο αν.καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ Μανώλης Σκορδίλης, ο ομότιμος καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Γιώργος Πενέλης, ο πολιτικός μηχανικός και διευθυντής ερευνών του ΙΤΣΑΚ/ΟΑΣΠ Βασίλης Λεκίδης. Την Ημερίδα θα συντονίζει ο πολιτικός μηχανικός, τ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Δημήτρης Δημητριάδης.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας και την παρουσίαση του Δρ. Βασίλη Λεκίδη με θέμα «Βελτίωση σεισμικής ασφάλειας στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης».

Δείτε στο YouTube αποσπάσματα από την ημερίδα.